Detector liniar de temperatura

Incercam prin solutiile noastre sa identificam si sa minimalizam toate riscurile de natura umana, operationala sau bunuri materiale. Sistemele speciale pentru detectarea liniara a temperaturii sunt instrumente optoelectronice care permit detectarea timpurie a unei supraincalziri sau a unui incendiu. Avantajul principal al detectoarelor liniare de temperatura este ca iti ofera in timp real profilul de temperatura continua pe lungimi de pana la 10 KM.

CONTACT Aplicatie Benzi transportoare

Sistemele se conecteaza la un cablu special de fibra optica, care are capacitatea de a determina datele de temperatura si distanta la mii de puncte pe intreaga lungime a cablului.(10 KM) Cu o precizie marita, sistemul detecteaza si monitorizeaza pozitia unuia sau a mai multor puncte fierbinti. 

Platforma inteligenta de monitorizare ofera operatorilor  comenzi in functie de nevoile preferentiale cu ajutorul analizelor si graficelor. Sistemele se pot integra intr-o gama extinsa de industrii, inclusiv monitorizare inteligenta, securitate, alimentare si a transportului prin conducte. Solutiile software inteligente sunt concepute pentru a gestiona si controla in mod inteligent totalitatea riscurilor.

Sistemele liniare de temperatura functioneaza precis in cele mai dure conditii, fiind capabile sa monitorizeze pe termen scurt urmatoarele intervale de temperatura: – 50 ° C ~ 140 ° C, sau pe termen lung intervalele de temperatura: – 60 ° C ~ 85 ° C, carcaterizandu-se printr-un timp de masurare foarte rapid(4 – 10 secunde).

cum functioneaza sistemul de detectie liniara?

Solutiile si aplicatiile de detectie liniara a caldurii se pot instala in urmatoarele situatii:

Detectarea liniara a caldurii este terminologia utilizata pentru sistemele de detectare a incendiilor care sunt utilizate pentru a monitoriza mediile pe o distanta mare (active liniare), de obicei intr-o zona care prezinta un risc de incendiu. Sistemele liniare de detectare a caldurii pot detecta sursa flacarilor oriunde pe lungimea cablului liniar de detectare a caldurii. Acestea pot avea lungimi mai mari de mai mulți kilometri. Detectarea temperaturii distribuite prin fibra optica este una dintre tehnologiile cheie utilizate in acest domeniu.

Exista o mare varietate de aplicatii industriale care beneficiaza de utilizarea sistemelor liniare de detectare a incendiilor de caldura. Acestea includ:

Drumuri si tuneluri

Datorita naturii si constructiei compacte a tunelurilor rutiere și feroviare, acestea tind să aiba scenarii de evacuare limitate si o ventilatie restrictionata, este esential sa existe un sistem eficient de detectare a incendiilor pentru identificarea timpurie, pentru a permite controlul incendiilor si pentru a preveni accidentele mortale:

 •  Siguranta utilizatorilor si proprietarilor tunelului
 •  Pentru a asigura disponibilitatea continua a tunelului
 •  Pentru a asigura functionarea fara probleme
 •  Minimizati lucrarile de intretinere

Cauzele de incendiu includ accidente de autovehicule, arderea materialelor in tunel (inclusiv resturi, deversari de petrol) si defectiuni electrice.

Incendiile si testele de teren au aratat ca temperatura datorata vehiculelor care ard în tuneluri creste mult mai repede decât valorile date de un incendiu normal. Cat de repede si în ce directie se misca fumul si gazele toxice depinde de o serie de factori, cum ar fi:

 •  Felul de desfasurare a focului (sarcina focului, intensitate)
 •  Carentele in sistemul de ventilatie
 •  Stagnarea sau circulatia curentilor de aer naturali
 •  Sistemul de evacuare a fumului
 •  Profilul si pasul tunelului

Un mare dezavantaj intr-un sistem cu senzori de incendiu de tip punct il poate reprezenta o situatie in care focul poate fi departe de un senzor de detectie( în principal datorită distanței dintre detectoare), atunci nu poate fi identificat cu certitudine locul unde a izbucnit. Insa, sistemele liniare de detectare a caldurii nu au astfel de „goluri”, deoarece caldura radiatiei degajata de foc se aplica pe lungimea continua a cablului liniar de detectare a caldurii si este inregistrata si afisata corespunzator.

Tunele de cablu si tavi de cablu

 Aceasta tehnologia a fost folosita pe scara larga pentru a proteja tavile si tunelurile de cablu. Cele doua aplicatii sunt distincte in acest mediu. Incendiile din tunelurile de cablu nu reprezinta situatii frecvente, dar astfel de evenimente pot avea un impact financiar semnificativ asupra companiilor proprietare din cauza datelor și serviciilor vitale legate de afaceri pe care aceste „artere” critice le pot oferi. Incendiile in astfel de medii, daca nu sunt detectate rapid, pot reprezenta un pericol semnificativ pentru companiile proprietare în ceea ce privește protecția personalului, precum si activele companiei. Incendiile de mare intensitate pot produce cantitati enorme de fum si aburi toxici care pot impiedica evadarea personalului blocat in acel loc si pot afecta capacitatea serviciilor de incendiu si de salvare pentru a avea acces la stingerea incendiului.

Principalele riscuri de incendiu asociate tunelului si tavilor de cablu se datoreaza:

 • Defectarii cablurilor electrice in tavile de cabluri
 •  Avariile echipamentelor electrice utilizate pentru controlul mediului intern al tunelului
 • Lucrari care necesita prelucrare termica ridicata care sunt efectuate în mod obisnuit
 • Acumularea de materiale inflamabile plasate inconstient de catre personal
Protectia scarilor rulante

Scarile rulante sunt vitale pentru deplasarea convenabila a oamenilor catre și dinspre cladiri mari complexe. Ca atare, scarile rulante pot face parte integranta din strategia de evacuare de urgenta a unei cladiri. Decizia daca scara rulanta ar trebui utilizata in scopul evacuarii personalului dintr-o cladire intr-un scenariu de urgenta este una complexa si exista multi factori de luat in considerare atunci cand se instiga un proces de adoptare posibila a scarilor rulante pentru evacuarea de urgenta. Acest proces poate explica incendii sau anumite incidente non-incendiu, cum ar fi evenimente catastrofale iminente (ICE). Este vital ca scarile rulante și rutele de iesire de urgenta asociate sa fie disponibile in orice moment pentru utilizarea lor sigura.

In lumina celor de mai sus, principalele riscuri de incendiu asociate cu scarile rulante se datoreaza:

 • Unui echipament electric defect utilizat pentru controlul miscarii si directiei scarilor rulante
 • Slabirii rulmentilor cu role in timp, ceea ce poate duce la supraincalzirea locala
 • Unor lucrari la cald asociate care pot fi efectuate in mod obisnuit in imediata apropiere a scarii rulante
 • Acumularea materialelor inflamabile lasate fara supravegherea personalului
Protectia benzilor transportoare

In general, exista două moduri de desfasurare a incendiilor care trebuie detectate cat mai repede posibil pe transportoarele de tip curea, a) în mișcare și b) statice. Incendiile în mișcare sunt cel mai frecvent detectate prin tehnologia de tip infraroșu, cuplată uneori cu detectarea CO 2, situate in pozitii strategice de punct fix de-a lungul sistemului transportor.  Această strategie singura nu ofera acoperire de detectare pe intreaga lungime a centurii si prin urmare, este  de preferat sa se introduca o solutie liniara de detectare a caldurii pentru a descoperirea incendiilor statice și, de asemenea, a incendiilor in miscare relativ mari care pot aparea. Incendiile statice pot izbucni in imediata apropiere a centurii sau a echipamentului electric de actionare asociat cu furnizarea de energie sistemului transportor de bandă.

Cele mai frecvente riscuri de incendiu asociate transportoarelor cu bandă sunt  urmatoarele:

 • Frecarea datorata slabirii tractiunii centurii si alunecarii pe rola de antrenare
 • Activitatile de sudare pot genera materiale topite la cald
 • Materiale supraincalzite plasate pe centura
 • Acumularea de materiale care au cazut de pe centură si generarea norilor de praf
 • Electricitate statica

Detectarea incendiului folosind senzori de temperatura liniari

Neglijenta in materie de revizie a componentelor unei benzi transportoare este adesea subestimata, ceea ce poate constitui o sursa inevitabila de suprasolicitare si alimentare a propagarii focului. Ultilizarea pe scara larga a benzilor transportatoare faciliteaza fluxul continuu al materialelor necesare pentru fabricarea multor sisteme sau obiecte necesare diverselor industrii. Componentele care intra in astfel de benzi sunt structurile de sustinere, alaturi de motoare, role si curele care in timp se uzeaza si necesita reaprovizionarea cu noi elemente, in special curelele care pot varia in functie de latime si lungime de la un metru la cateva sute. Avand in vedere ca benzile transportoare sunt destinate transportului tuturor materialelor combustibile( carbune, resturi de lemn, ciment, cereale si altele) si necombustibile (minereuri metalifere, ciment, materiale ambalate etc.), este necesara integrarea unor sisteme de detectie lineara care pot impiedica aparitia unui incendiu in orice segment al acestor sisteme de transport.

Principalele riscuri de incendiu asociate benzilor transportoare sunt:

 • Frecare datorita slabirii tractiunii centurii si alunecarii pe rola de antrenare
 • Activitatile de sudare pot genera materiale topite la cald
 • Materiale supraincalzite plasate pe centura
 • Materiale care au cazut de pe centura si generarea norilor de praf
 • Electricitate statica

Tehnologia de detectare a temperaturii distribuite, este un sistem liniar de detectare a caldurii bazat pe fibra optica, care ofera solutii superioare din punct de vedere tehnic in comparatie cu celelalte tehnologii conventionale.

 • Sistemul are la baza o constructie robusta de cablu, unde masurile de temperatura sunt identificate pe lungimi foarte mari de transportor
 • Necesitatea minima de a controla echipamentul in locatii indepartate
 • Calitatea si precizia masurarii nu este afectata
 • Cablul de detectare este potrivit pentru utilizarea in zone periculoase
 • Ofera masurarea temperaturii reale in mod continuu de-a lungul lungimii transportorului si poate semnaliza eroarea inainte de aprindere.

Detectarea defectiunilor cablului sub pamant si evaluarea termica in timp real

Sistemul e capabil sa detecteze defectiunile cablului instalat in pamant si realizeaza evaluarea termica in timp real. Recomandam aceste sisteme pentru monitorizarea starii si protectia cablurilor subterane, pentru ca ofera profilul termic complet al cablului, permitand operatorului sa localizeze cu precizie zonele fierbinti si cauzele defectelor.

Detectarea manipularii liniei electrice aeriene

Detectia acustica distribuita poate utiliza infrastructura existenta prin monitorizarea cablului de fibra optica deja instalat. Sistemele se pot aplica infrastructurilor de transport si de distributie. 

Monitorizarea activelor

Detectarea temperaturilor distribuite in majoritatea sistemelor si detectia distribuita in puncte ofera controlul, monitorizarea si protectia eficienta a starii tehnice pentru activele din mediul de utilitati si staii industriale.

Pretectia cablurilor submarine

Implemetarea acestor sisteme de detectie sunt compatibile cu majoritatea aplicatiilor industriale, ele fiind capabile sa monitorizeze nucleele de fibra optica, incorporate de obicei in cablurile submarine. Sistemul de detectie liniara a temperaturii permite utilizatorului sa modeleze cu precizie mediul termic, conductorul de cablu si siguranta in retea.

Platforma software de monitorizare inegrata si inteligenta

Sistemul de detectie are integrat o platforma inteligenta de monitorizare care ofera operatorilor un sistem complet reglabil pentru diverse conditii, cu vizualizarea in timp real,  prin intermediul graficelor si analizelor avansate. Aceasta solutie e utilizata in game largi de industrii, inclusiv monitorizarea inteligenta, alimentare si securitate. Avantajele sistemului permit utilizarea acestuia in mai multe programe de monitorizare industriale diferite, cu posibilitatea de a importa mai multi senzori si fluxuri de date. 

Solutii inteligente si aplicatii de modernizare industraiala

 • Tunele – rutier, feroviar și de metrou
 • Parcari, benzi transportoare
 • Tavi de cablu si canalizari
 • Facilitati industriale mari
 • Ferme de tancuri
 • Depozite si congelatoare
 • Scari rulante
 • Orase inteligente
 • Benzi transportoare
 • Calea ferata
 • Rafinarie si uzine de procesare